Sommige stoffen hebben een grotere impact op het milieu dan andere. Voor een designer of ondernemer kan het lonen om meer te leren over de bestaande en meest gebruikte stoffen. Zijn de alternatieven voor bestaand textiel wel even kwalitatief?

De MOOI-materialenbeurs toont een ruim aanbod duurzame stoffen en materialen. De pancartes per staal geven informatie over alternatieve productiewijzen, smart materials en recyclagemogelijkheden. We installeren deze beurs in samenwerking met textiel en innovatiecentrum TIO3.

TIO3 is het kruispunt van textiel, industrie en economie. In Ronse hebben zij met het Fabric Lab een vaste materialenbeurs, een open platform voor geïnteresseerden en professionals die textiel willen blijven ontwikkelen en verbeteren. Er staan dan ook verschillende machines zoals industriële lasers. TIO3 organiseert workshops en professionals experimenteren er met hun nieuwe producten. Bedrijven onderzoeken nieuwe marktmogelijkheden.

Met hun Textiel IncubatieCentrum (TIC) ondersteunt en begeleidt TIO3 beginnende, groeiende en innoverende ondernemingen. Startende bedrijven krijgen toegang tot expertise, het advies en het uitgebreide netwerk van aandeelhouders en de partners die verbonden zijn aan het Centrum.

Naast de stoffen stalen van TIO3, toont de beurs ook een selectie van internationale stoffenleveranciers die op een duurzame manier werken. De leveranciers die hier tentoonstellen, bieden stoffen en garens aan in hun collecties die gerecycleerd zijn of een GOTS (biologisch) of OEKO-TEX (niet giftig voor de mens) certificaat hebben.