DS_KUNSTBENDE_-12.png
W_version1.jpg
Neri.jpg
DS_KUNSTBENDE_-12.png

EEN GESPREK OVER DE TOEKOMST VAN DE MODE


SCROLL DOWN

EEN GESPREK OVER DE TOEKOMST VAN DE MODE


Over de combinatie mode, duurzaamheid en de toekomst valt heel wat te zeggen. We nodigen verschillende experts uit om in gesprek te gaan over relevante thema’s en vragen. Ze gaan in debat en delen hun kennis met elkaar en het publiek.

W_version1.jpg

ZATERDAG


ZATERDAG


16:00 — MOOI INNOVEREN

Een gesprek overinnovatieve materialen, nieuwe technologieën, revolutionaire productiemethodes in de mode-industrie. Ervaringsdeskundigen Annelies Desmet van Bagaar, Martijn van Strien van The Post-Couture Collective en textielontwerpster Anita Evenepoel delen hun ervaringen.

 20:00 — THE FUTURE OF FASHION

Wat is de rol van onderwijs in de evolutie naar een duurzame mode? Mode- en communicatie-experte Willa Stoutenbeek interviewt mode-icoon en hoofd van de mode-afdeling van de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Walter Van Beirendonck over het huidige modeonderwijs, duurzaamheid en nieuwe technologieën. Voertaal: Engels

Neri.jpg

ZONDAG


ZONDAG


14:00 — MOOI, DE MISSIE

Journalist Tim Verheyden gaat in gesprek met Jef Van Hecken (MO*, Schone Kleren campagne). De twee experts delen hun professionele kennis over de geglobaliseerde mode-industrie. Ze delen hun ervaringen en gaan dieper in op de uitdagingen en mogelijke alternatieven voor de huidige mode-industrie. Tijdens het gesprek tonen we stills uit de documentaire ‘Made in Bangladesh’.

15:00— EEN MOOI ONDERZOEK

TexUp toont tijdens MOOI het resultaat van het Textiel Upcyclage Labo. Dat is een denktank waar modeontwerpers, productontwikkelaars en kunstenaars samen nadenken over het hergebruik overtollig textiel binnen een stad.  Om 15u gaan de geselecteerde ontwerpers van het TexUp project in gesprek. Ze lichten hun onderzoekstraject en bevindingen toe.

16:00 — MOOI ONDERNEMEN

Bestaan er alternatieven voor het huidige business-model van de mode? Hoe kunnen we duurzaamheid, mode en industrie combineren? Hoe creëren we een mode-industrie die bijdraagt aan een duurzamere wereld? Onderzoeker en mode-consultant Hasmik Matevosjan, experte ter zake Jasmien Wynants (FFI) en Veerle Spaepen, mede-oprichter van de kledingbibliotheek Les Rebelles d’Anvers, verbazen je van de mogelijkheden.