14:00 — MOOI, DE MISSIE

Journalist Tim Verheyden gaat in gesprek met Jef Van Hecken (MO*, Schone Kleren campagne). De twee experts delen hun professionele kennis over de geglobaliseerde mode-industrie. Ze delen hun ervaringen en gaan dieper in op de uitdagingen en mogelijke alternatieven voor de huidige mode-industrie. Tijdens het gesprek tonen we stills uit de documentaire ‘Made in Bangladesh’.

15:00— EEN MOOI ONDERZOEK

TexUp toont tijdens MOOI het resultaat van het Textiel Upcyclage Labo. Dat is een denktank waar modeontwerpers, productontwikkelaars en kunstenaars samen nadenken over het hergebruik overtollig textiel binnen een stad.  Om 15u gaan de geselecteerde ontwerpers van het TexUp project in gesprek. Ze lichten hun onderzoekstraject en bevindingen toe.

16:00 — MOOI ONDERNEMEN

Bestaan er alternatieven voor het huidige business-model van de mode? Hoe kunnen we duurzaamheid, mode en industrie combineren? Hoe creëren we een mode-industrie die bijdraagt aan een duurzamere wereld? Onderzoeker en mode-consultant Hasmik Matevosjan, experte ter zake Jasmien Wynants (FFI) en Veerle Spaepen, mede-oprichter van de kledingbibliotheek Les Rebelles d’Anvers, verbazen je van de mogelijkheden.